Онлайн-курси

Безкоштовні навчальні он-лайн семінари з сімейної психології та побудови стосунків – обирай потрібний курс, навчайся та зростай разом, дізнавайся, як будувати стосунки до шлюбу!

Консультації

Закоханий? Покинула дівчина або хлопець? Не знаєш, що робити? Ми тут, щоб допомогти! Безкоштовні поради професійних сімейних консультантів з питань стосунків і підготовки до шлюбу!

Бібліотека

Найкращі книги про стосунки, кохання та закоханість – читай та навчайся, як будувати міцні стосунки до шлюбу!

ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ

Питання для спілкуванняЧас разом

Сімейні конфлікти: носороги проти їжаків. Обговорюємо стилі поведінки в конфлікті

Автор: Лео та Сюзанна Біггер | Leo and Susanna Bigger

Джерело: Перекладено та адаптовано з порталу www.leobigger.com

b_1

Конфлікти є невід’ємною частиною нашого життя. Як жартують сімейні консультанти: «Якщо в вашій сім’ї немає конфліктів – скоріше за все, у вас немає сім’ї». Але з огляду на відмінності темпераменту, характеру, моделі сім’ї, життєвого досвіду тощо – кожен з нас обирає різні моделі поведінки в конфлікті. Якщо один з партнерів звик, до прикладу, уникати конфліктів, а інший – голосно вирішувати все і відразу, або відстоювати свою правоту «до останнього подиху» – конфлікти в сім’ї можуть набувати «світового» масштабу. А як щодо того, що ваші діти мають свій власний «стиль конфлікту»?

5 ключових стилів поведінки в конфлікті

b_3

Носоріг – атакує

Часто саме носоріг провокує конфлікт. Носороги безстрашні. В конфлікті часто наступають, атакують, наводять безліч аргументів, переконують. Легко йдуть на на конфронтацію; Носоріг завжди націлений на перемогу; Буває агресивним, може кричати, вимагати від опонента відповіді “тут і зараз”.

Їжак – замикається в собі

Їжаки по можливості уникають конфліктів, не люблять конфліктних ситуацій; В конфлікті – їжак замикається в собі, може ображатись і «дутись»; Водночас їжак може сильно ранити “опонента” колючками, якщо почуває себе «в небезпеці»; Цінують передбачувану атмосферу – тоді відчувають себе в безпеці і не випускають голок. Для більшої ефективності їжакам варто вчитись ділитись своїми почуттями з іншими, не тримати все в собі (не “скручуватись” в комок образ під час сварки).

Горила – захищається

Горили – часто виступають активними учасниками конфлікту. Горила буде захищає себе та свою позицію «до самого кінця»; Інколи бувають агресивними та войовничими, коли відстоюють те, у чому переконані. Горили схильні перебільшувати; Може «чіплятись» до слів опонента. Для того, щоб бути ефективнішими в конфліктах – горили мають прийняти той факт, що не завжди останнє слово має бути за ними. Вміння слухати і чути інших, давати іншим право голосу – дуже важливі для “горил”.

Жираф – аналізує

Жирафи часто виступають посередниками і миротворцями в конфлікті. “Жирафи” схильні аналізувати проблеми, пропонувати рішенням. Загалом, “жирафи” – найкраще вирішують проблеми. Однак для того, щоб обдумати найбільш підходяще рішення – потребують багато часу. Не вміють і не люблять вирішувати проблеми “тут і зараз”. Жирафи повільні, часто неемоційні та прагматичні. Через свої аналітичні здібності їм важко дослухатись до інших людей.

Страус – уникає

“Страуси” звикли уникати і втікати від конфліктів будь-якою ціною. Часто, щоб уникнути конфлікту їм доводиться жертвувати власним комфортом і поступатись власними переконаннями. Страусам з легкістю вдається уникати “гострих” тем і конфліктних людей. Часто “ховають голову в пісок”, якщо намічається суперечка. В конфлікті можуть відмовчуватись, поступатись і обирають позицію «замирення» конфлікта; По життю оптимістичні й позитивні. Для особистого зростання страусам варто усвідомити, що проблеми існують і це нормальна здорова частина життя. Вчитись не уникати проблем, а вирішувати їх – найбільший виклик для “страусів”.

Питання для обговорення в парі:

– Який тип поведінки я найчастіше обираю під час конфліктів? Вдома? На роботі?

– Які відмінності є між нами в тому, як ми поводимось в конфлікті?

– Як, я вважаю, це впливає на наші стосунки?

– Як я найчастіше почуваю себе, коли ми конфліктуємо? Опишіть любляче в деталях. ВАЖЛИВО! Відповідаючи на це запитання – використовуйте «Я-речення». Говоріть виключно про себе, а не про Вашого партнера. Не звинувачуйте Вашого партнера у ваших негативних почуттях (якщо такі є).

– Як я можу допомогти тобі почуватись краще / впевненіше під час конфлікту?

– Як я найкращим чином можу виразити тобі свою любов / повагу / підтримку під час конфлікту?

– Що я особисто можу / планую зробити, щоб ми як пара ефективніше вирішували конфлікти?
1.
2.
3.

Чи була дана стаття корисною для вас?

Так
Ні
Також вас можуть зацікавити
Дізнавайтесь про новини вчасно