Навчайся!

Онлайн-курси

Безкоштовні навчальні он-лайн семінари з сімейної психології та побудови стосунків – обирай потрібний курс, навчайся та зростай разом, дізнавайся, як будувати стосунки до шлюбу!

On-line курс

Сімейна культура:

Позитивні сімейні спогади з дітьми – ідеї для батьків

Автор: Книга "The Complete Guide to Baby and Child Care"

Джерело: Взято з порталу Focus on the Family | www.focusonfamily.com

b_birthday

Спогади – це особливі моменти, які розказують нашу сімейну історію. Якщо ви вже стали батьками – cкладати в сімейну скарбничку теплі спогади та сімейні історії – особливо важливо. Чим більшою є ваша скарбничка зі спогадами – тим міцнішою буде родина. Просто подумайте і згадайте: які найкращі спогади з Вашого дитинства? Досвід показує, що найбільше ми пам’ятаємо і цінуємо те, що ми робили разом з батьками (відпустки / походи / рибалка / сімейні свята тощо).
Пропонуємо Вам прості ідеї, які допоможуть Вам будувати яскраві сімейні спогади.

Ідеї для початківців-спогадо-будівельників

1. Побачення з дітьми – даруйте дітям свій час

• Влаштовуйте побачення з дітьми (кожною дитиною по-окремці). Зробіть ці побачення пріорітетними та внесіть їх до свого щомісячного плану.
• Якщо Ви відправляєтесь у відрядження – візьміть з собою когось з вашим дітей. Дізнайтесь, що йому/їй цікаво – улюблені ігри чи книжка, вид спорту або улюблений предмет в школі. Спілкування в дорозі – чудовий спосіб будувати стосунки і спільні спогади.
• Влаштуйте особливий день і візьміть дітей з собою на роботу. Це – чудовий спосіб представити дітям власне життя і розділити його з дитиною.

2. Пишіть листи та сімейні журнали – записуйте ваші думки, надії та мрії для ваших дітей.

• Якщо Ви – мама, ви можете писати листи для дітей під час вагітності, а коли діти виростуть – передати їм ці листи
• Листи можна писати також на особливі «річниці» чи визначні сімейні події – до прикладу, випуск з дитячого садочку чи молодшої школи, перший день в школі або навіть в честь першого побачення.
• Листи можна писати, коли святкуємо певні успіхи чи здобутки або навіть після великих життєвих розчарувань
• Коли діти ростуть – такі листи можуть стати чудовим подарунком для особливих сімейних свят – заручини, весілля, дні народження, випускний з університету тощо.
• Коли діти готують до весілля або вступу до ВУЗу – складіть особливий лист благословення на майбутню життєву дорогу. Святкувати дні, коли ми відпускаємо наших дітей – важливо не тільки для дітей, але і для нас самих.

3. Пишіть “любовні” записочки

Підкладайте невеличкі «любовні» записочки дітям в шкільні рюкзаки або під подушку. Завжди шукайте творчі способи виразити дітям те, наскільки вони важливі та цінні для вас.

4. Сплануйте особливий сімейний відпочинок

Під час планування відпустки враховуйте особливі інтереси та хобі ваших дітей. Якщо ваші діти люблять динозаврів – подумайте, як ви можете дістатись в «парк Юрського періоду». Така відпустка стане особливою для всієї родини.

5. Створюйте нові цікаві сімейні традиції

До прикладу, на 13-й День Народження святкуємо перехід з дитинства в юність (не забудьте про особливий пам’ятний подарунок до цієї події!)

Звичайно, цей список не є вичерпним і створений виключно для того, щоб надихнути Вас на нові ідеї, звершення та вигадки. Будьте винахідливими та творчими, створюючи сімейні спогади. Спогади – це те, що залишиться з вами на завжди!

Чи була дана стаття корисною для вас?

Так
Ні
Дізнавайтесь про новини вчасно