Навчайся!

Онлайн-курси

Безкоштовні навчальні он-лайн семінари з сімейної психології та побудови стосунків – обирай потрібний курс, навчайся та зростай разом, дізнавайся, як будувати стосунки до шлюбу!

On-line курс

Подружній Діалог: Питання для обговорення в парі (Тиждень 3-4)

Автор: Перекладено і адаптовано Сімейним Клубом - familyclub.org.ua

Джерело: Worldwide Marriage Encounter - wwmejoliet.org

communication

Традиція подружніх діалогів – це чудова можливість зупинитись ввечері і поговорити з коханим / коханою.
Дуже часто в шаленому леті днів, навіть спілкуючись, нам не завжди вдається заглибитись у спілкуванні і піти далі, аніж традиційні: «як пройшов твій день?», «що робив/робила?», «що нового?». Подружній діалог – це можливість провести більш змістовне, якісне та глибоке спілкування, краще зрозуміти один одного, пізнати мрії і почуття партнера, зблизитись як пара.

Пропонуємо прийняти виклик Сімейного Клубу і пройти 90-денний сімейний марафон якісного глибокого подружнього спілкування!

Питання Подружнього Діалогу можна обговорювати ввечері за кавою чи сімейною вечерею або на побачення в кав’ярні, ресторані чи просто в улюбленому парку. Однак не варто обговорювати дані питання “на скору руку” – виділіть спеціальні 30 хв. безроздільної уваги один одному, щоб обговорити конкретне запропоноване питання.

На Вас чекають питання щодо найрізноманітніших сфер подружнього життя – від мрій та приємних сімейних спогадів до глибоких роздумів щодо цінностей та життєвих пріорітетів. Отож щиро бажаємо Вам відкритості, мудрості та приємного глибокого спілкування!

Тиждень 3.

День 1. Який найкращий спосіб я відкрив / відкрила для себе, щоб попросити у тебе пробачення та показати тобі, що я вже простив / простила образу після непорозуміння? Як я почуваюсь, коли прошу пробачення / коли ти просиш пробачення у мене таким чином?

День 2. Чи вважаєш ти, що ми живемо відкритим, дружнім до оточуючих життям (ми відкриті, доступні для друзів та знайомих, щирі та прості в спілкуванні)? Коли востаннє ми запрошували до себе гостей? Скільки часу ти хотів би проводити з друзями / рідними? Як часто ти хочеш ходити в гості і запрошувати гостей до себе? На скільки важливо для нас жити таким відкритим дружнім життям? Чи є збудування глибоких дружніх стосунків нашою сімейною цінністю?

День 3. Опишіть один з Ваших найщасливіших спільних спогадів. Як Ви почуваєтесь, коли розповідаєте про це?

День 4. Як часто я роблю невеличкі «зупинки» в житті – щоб подумати, побути на самоті, насолоджуватись природою чи просто милуватись красою навколишнього світу разом? Які мої почуття щодо моєї відповіді?
Чи потребую я більше таких «зупинок»? Що ми можемо робити, щоб допомогти один одному мати такі «життєві зупинки»?

День 5. Які мої найбільші мрії про майбутнє?

День 6. Як я почуваюсь, коли чую / думаю про те, що ми, як пара, можемо змінити світ навколо нас? Яким чином ми можемо / хотіли б змінювати світ довкола?

День 7. Які мої найбільші очікування щодо вічного життя? Які почуття виникають у мене, коли ми говоримо про це?

Тиждень 4.

День 1. Що я вважаю моїм найбільшим благословінням в житті? Як я почуваюсь, коли розповідаю тобі про це?

День 2. Чого я потребую від тебе на цьому тижні? (конкретної допомоги в чомусь / особливої уваги тощо).

День 3. Які почуття виникають у мене, коли я згадую наш медовий місяць? Що найбільше запам’яталось мені за той час? Що найчастіше я хочу згадувати?

День 4. Яке моє найулюбленіше свято? Чому? Які почуття виникають у мене, коли я розповідаю тобі про це?

День 5. Яке почуття я відчував сьогодні, яким я хотів / хотіла б поділитись з тобою?

День 6. Читаємо в Біблії: «Шукайте Господа, всі покірні землі, хто виконує право Його! Шукайте правди, шукайте смирення…» (Софонія 2:3) Коли востаннє я смиряв / смиряла себе задля наших стосунків, ставлячи наші відносини і близькість понад своїми власними бажаннями, потребами чи інтересами? Як я почуваюсь щодо цього зараз?

День 7. В Біблії читаємо: «Але, Господи, щит Ти для мене та слава моя, і мою голову Ти підіймаєш!» (Псалом 3-4). Коли востаннє ми як пара шукали прихистку та захисту в Господеві / в молитві? Як ми, як пара, можемо покращити наше спільне духовне та молитовне життя, щоб шукати і віднаходити мир та захист в Бозі? Як я почуваюсь щодо моєї відповіді?

Чи була дана стаття корисною для вас?

Так
Ні
Дізнавайтесь про новини вчасно